Cât timp durează tratamentul ortodontic?

Cred că trebuie să clarificăm în continuare această întrebare. De fapt, întrebarea corectă este: „De câte activări sunt nevoie pentru a obține un tratament ortodontic complet și stabil?”.

Se spune adesea că un tratament ortodontic durează în medie 24 de luni. Dar acesta este un număr total aleatoriu și nu înseamnă de fapt NIMIC, pentru că, dacă există ceva ce ortodontul nu controlează, acesta este timpul. Nici el, nici nimeni altcineva! Ortodontul se ocupă de întâlniri. Timpul va depinde de o multitudine de factori absolut imposibil de prevăzut.

Variabilele variază de la „absențele” pacientului, până la complicații care nu pot fi controlate, cum ar fi deplasarea, defecțiunea dispozitivului, limitări biologice ș.a.

De multe ori raportez pacienților mei numărul de întâlniri pentru activare. Acele servicii care contribuie eficient la finalizarea tratamentului. Colaborarea bună a pacientului are un efect direct asupra timpului de tratament, deoarece cu cât se respectă această colaborare din partea pacientului, cu atât mai puține activări.

Cred că este timpul să nu mai vorbim despre timpul de tratament. Este timpul să ne concentrăm asupra numărului de activări, pentru că numai atunci vom separa pleava de grâu sau mai degrabă timpul și consultațiile și vom demonstra odată pentru totdeauna eficiența și, mai ales, eficacitatea tratamentului ortodontic.

Your smile is your superpower!
Dr. G